30.6.07

Ara mateix, no ho veig clar...

21.6.07

Rasca y Pica: negociadors.

Alcalde Quimby - Jiménez: l'honor.

Seymour Skinner - Ardèvol: la lleialtat.

Ned Flanders - Ciuró: la fidelitat.

Bart Simpson - Suñé: la consciència.

Torrebandarra-Springfield: l'esperança.

Otto, versus Pinochio...


20.6.07

Em zembla que tinc tantes posibilitats de zer arcarde, com el Madrit de guanyar la Lliga...


Lus pactes dónen machoria als qui defensem Muntanyans II, ara només tinc que trobar la formula de cola que pot unir a tots en una sola taula.

16.6.07

El debat passa al bar...


... de Moes. En Moes té la combinació, però potser no ho sap. Massa converses escoltades durant tot el procés. Ara només falta que Moes recordi qui, li vadir allò que és important.

15.6.07

Moltes gracies!, el guió encara no està escrit...

Avui és com una jornada de reflexió...


Amics, tot això és molt cansat, us proposem que ens doneu un petit cop de mà i així ho farem tot més passable. Mireu com que ja tenim la llista de regidors nous, us proposem d'actualitzar, esmenar o atribuïr les personalitats Simpsons a les personalitats municipals de Torrebandarra-Springfield. Si hem posat pendent, és que no té personatge assignat, i si n'hi ha dos separats per una barra, se n'ha d'escollir un. Sóm-hi: (ai!. perdó!)

PSC

1.- Manuel Jiménez - Alcalde Quimby
2.- Ramon Ripoll - Otto / Cletus
3.- Susanna Navarro - Lisa Simpson
4.- Enric Granjel - Moe (del bar de Moe)
5.- Laura Pradera - pendent

CIU

1.- Daniel Masagué - Martin Prince
2.- Pere Font - pendent
3.- Francisca Felguera - pendent
4.- Rosa Maria Guasch - Jackeline Bouvier

ERC

1.-Gerard Ciuró - Ned Flanders
2.-Mntserrat Gassull - Marge Simpson

ADT

1.- Ma Dolors Toda - Sr. Burns
2.- Juan Pérez - Lenny

ABG

1.-Lluís Suñé - Bart Simpson
2.- Iris Gual - Edna Krabappel / Maggie

PP

1.- Jose Oviedo - Cecil Underdunk Terwilliger

GIT

1.- Santiago Ardèvol - Seymour Skinner

(Tota semblança amb la realitat podria ser tractada com una pura coincidència, aquí només parlem d'uns personatges imaginaris de la ciutat de Torrebandarra-Springfield.)

14.6.07

Jiménez-Quimby: –"Por favor que me quede statu quo".


El término status significa situación, estado. Tiene la misma raíz que la palabra estación, que significa alto en el camino; o que la palabra inglesa stop, que indica una parada. Todo ello procede del verbo latino stare, que significa estar parado.
La expresión statu quo procede de la anterior, pero está sustantivada y es una abreviatura de statu quo ante, que significa, literalmente en la situación en la que se estaba antes. La palabra statu procede de status, pero no va en nominativo, ya que no es sujeto, sino en ablativo, porque hace la función de complemento circunstancial (en la situación). Quo también es el ablativo del pronombre relativo (en que). La expresión statu quo es de origen diplomático y se usa para expresar una situación que ha cambiado pero que no se quiere mantener, sino volver a la anterior.
Con motivo del incidente entre España y Marruecos de mediados de julio de 2002 sobre la ocupación por unos y por otros del islote Perejil, se ha hablado mucho de que lo que pretendía el gobierno español era que se volviera al statu quo anterior al día 11 de julio.
Se comete el mismo error que en otros términos procedentes del latín, y es que se repite en español lo que se ha dicho ya en latín. Así en statu quo ya está el en que (quo). Se ha oído estos días: "Hay que volver al statu quo en que se encontraba la isla ..." Esto último indica que no se conoce el origen del término.

13.6.07

Imatge d'última hora:


Martin Prince Masagué, captat en el precís instant que comprenia el primer misteri de la nit electoral, clau per a entendre el misteriós caire que van prenent les decisions dels contendents disset dies després...

8.6.07

Jiménez-Quimby es perfila com a nou alcalde en minoria de Torrebandarra-Springfield.



Amb el plenari d'avui els socialistes culminen la seva alegria per haver guanyat les eleccions. Però no saben, ja ho sabrán, que a partir d'avui estarán més sols que mai. El séu serà un govern en minoria, amb moltes oposicions. En quatre anys, esperem que aguanti, quedaran reduïts a engrunes. El bocata està servit, nens! a la taula!.

6.6.07

Partim d'idees i esforços casolans...